Bezpečné potraviny od farmy až po tanier |
|
|
|
Nebezpečné potraviny zapríčiňujú až dva milióny úmrtí ročne. Je medzi nimi veľa úmrtí detí. Potraviny obsahujúce zdraviu škodlivé baktérie, vírusy, parazity alebo chemické látky vedú k viac než dvesto rôznych ochoreniam, od hnačiek cez zápaly až po rakovinu.
Preto sa Svetová zdravotnícka organizácia rozhodla venovať svetový deň zdravia v roku 2015 téme bezpečnosti potraviny. Cieľom je podporiť úsilie na zlepšenie bezpečnosti potravín.
Päť zásad pre bezpečnejšie potraviny: plagát, video. Detailnejšie informácie nájdete TU. |
|
Elektronické trhovisko je jednotný portál, cez ktorý budú môcť úrady a štátne inštitúcie (ministerstvá, štátne podniky či samosprávy) dražiť nákupy menších tovarov a služieb.
Cieľom elektronického trhoviska je zvýšiť transparentnosť a zrozumiteľnosť verejného obstarávania: všetky informácie o zákazke, jej postupe, objednávateľovi a dodávateľovi budú dostupné na webe.
|
Čítať ďalej...
|
|
|
|
<< Začiatok < Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 Ďalší > Koniec >>
|